Tumbling in Sint-Petersburg!Op 15 en 16 november 2018 kwamen Merel, Hannelore en Julie voor onze club in actie op de World Age Groep Competition Tumbling in Sint-Petersburg. Met prachtige resultaten!


 

Informatie
Resultaten
Interviews

 

Eerste berichtten we al over het WAGC in een interview met onze trainster Sanne Verelst die er als nationale trainer fungert (lees hier het artikel). Na enkele dagen van trainingen op de wedstrijdbaan, is het tijd voor de echte actie. Donderdag 15 november komt Merel Piron in actie als eerste gymnast voor GymFlex. Vrijdag 16 november komen Julie & Hannelore in actie. Die actie is allemaal live te volgen... Zie hieronder! 

 

Livestream 15/11 op youtube link vrijdag   of link donderdag
Pagina met livestream & resultaten link
   Merel Piron? 15/11 om 09.50 uur als 9e gymnast (startlijst)
   Hannelore Tuyteleers ? 16/11 om 08.45 uur als 13e gymnast (startlijst)
   Julie Goris ?  16/11 om 09.30 uur als 4e gymnast (startlijst)
Resultaten (FIG) link
Een paar foto's link naar Flickr-album

 

Resultaten

Merel - 60.700 - prachtig 15e (livestream van Merel)
Hannelore - 60.900 - prachtig 14e (livestream van Julie & Hannelore)
Julie - 60.500 - prachtig 15e (livestream van Julie & Hannelore)

 

 

Enkele woordjes van Merel

“Ik heb al een beetje stress, want het is een wedstrijd - normaal heb ik altijd wat stress voor een wedstrijd. Mijn mama brengt me meestal wat tot rust als ze me naar de wedstrijd brengt, wat ze in België altijd doet. Nu gaat dat niet, dat is toch wel wat anders. Gelukkig komen mijn mama en tante wel supporteren, zo zijn toch wat dichter bij mij.”

“Het doel is dat ik 2 reeksen tot een goed einde breng. Daarnaast wil ik ook ervaring op doen door zoveel mogelijk op zulk een wedstrijdbaan in een wedstrijdhal te trainen. Wel spannend, want we trainden om een nieuwe reeks te springen. En - als alles goed gaat - zal ik full in op het WAGC voor de eerste keer op wedstrijd turnen.”

“Ik vind vandaag de brunch echt tof, een keer een rustige zondag… Ik voorzie de mensen van eten en drinken ruim nadien alles af samen met Julie & Hannelore. Zo zien de mensen wie er naar Sint-Petersburg gaat.”

 

Hannelore staat eveneens bestellingen op te nemen om zichzelf te sponsoren, tussendoor heeft ze wat tijd om wat gevleugelde woorden achter te laten.

“De bestellingen voor drank opnemen doe ik hier nog wel graag. Het is om mijn deelnamekost aan het WAGC volgende week te sponsoren. Ik kijk er erg naar uit - vorig jaar was het erg leuk, hopelijk dit jaar ook. Ik hoop dat het nu wel wat beter geregeld is, want vorig jaar… (kijkt bedenkelijk)”

“Ik sprong al op het EK in Baku (Azerbeidjan) en de WAGC vorig jaar in Sofia (Bulgarije). Ik vond Sofia veel leuker, er waren meer mensen en meer nationaliteiten. De sfeer op hotel is dan leuker, gemakkelijker op met elkaar spelletjes te spelen. Een aantal van de delegatie ken ik al, dat maakt het wel aangenamer. Ik hoop dat ik die ervaring kan gebruiken in mijn voordeel en zonder veel stress aan de start van mijn reeksen te beginnen.“

“Mijn reeksen die ik moet springen op het WAGC heb ik al gesprongen als test op wedstrijd vorig jaar, maar niet op balangrijke momentjes de Vlaamse of Belgische kampioenschappen.”

“Niet veel mensen weten dat ik mee doe, ik vertel het aan niet zoveel mensen - de directie, mijn leerkrachten, beste vriendinnen en familie. Mijn ouders komen kijken op te supporteren, dat vind ik wel een geruststelling.”

 

Julie vindt het leuk om op te dienen, bijna even leuk als tumbling springen.

“Hier doe ik mijn best om de eters te plezieren: opdienen en ook mensen voorzien van een propere tafel. De bedoeling is dat we hier wat centjes verdienen om onze reis naar Sint-Petersburg te sponsoren. Ik ga er alles aan doen om er het maximale uit te halen.”

“Ik heb altijd wel stress voor wedstrijden. Al heb ik nu iets minder zenuwen dan vorig jaar. Dat geldt voor nu, en nog niet voor het moment dat ik op de baan sta - dat kan volledig anders zijn. Ik hoop een upgrade te tonen in mijn reeksen: dubbel strek en full in. Ik wacht de baan wat af om te zien of het gaat lukken - ik verwacht van wel."

‘Mijn vriendinnen op school en bij de chiro weten dat ik ga deelnemen. Ik combineer acro en demo binnen GymFlex met tumbling, een zondag is voor mij heel druk met in de voormiddag acro- en demotraining en in de late namiddag tumblingtraining. Met enkel een tumblingtraining valt deze zondag wel mee. Ik reis ontspannen af naar het WAGC."

 

 2018 11 WAGC Sint-Petersburg